ВИДОВЕ МОТОРНИ МАСЛА

4 ноември 2020

Важно е да знаете кое е правилното масло, когато трябва да смените маслото на Вашия автомобил. Погрижихме се това да става по-бързо и по-лесно с нашия инструмент за откриване на подходящото масло.

Напълно синтетично масло

Много производители настояват да се спазват техническите характеристики на напълно синтетичното масло, което трябва да използвате при всяка смяна на маслото, за да защитите Вашата гаранция и позволите на двигателя да използва пълната си мощност. Производителите на европейски автомобили с висока мощност повече от десетилетие препоръчват напълно синтетични моторни масла. Много от тези производители, включително Audi, Volkswagen, Jaguar Land Rover и Aston Martin, препоръчват Castrol EDGE, което е усъвършенствано напълно синтетично моторно масло.

 

Инженерите на Castrol работят директно с производителите на автомобили, за да създават възможно най-устойчивите моторни масла, разработени специално за видовете повърхности и допуски, открити при тези двигатели. В допълнение към това да отговорят на препоръките на производителите, напълно синтетичните масла предлагат допълнителни ползи, като удължени интервали на смяна на маслото, по-добра производителност при високи работни температури и по-добра защита за двигателите при екстремни натоварвания.

ПОЛУСИНТЕТИЧНО МАСЛО

Нуждае ли се Вашият автомобил от полусинтетично моторно масло? Някъде между обикновените и напълно синтетичните, те са популярен и икономичен избор.

Какво е полусинтетично масло? Известни още като полусинтетични или синтетична смес на моторни масла, тези моторни масла осигуряват баланс между икономията, предлагана от минералните масла, и върховата производителност на напълно синтетичните масла.