Volkswagen обеща и Golf 9

Volkswagen обеща и Golf 9
4 април 2021

Почти веднага, след като компания покаже нов модел, в който са вложени огромни сили и емоции, някои хора започват да се питат "как ли ще изглежда следващото поколение". Във Volkswagen побързаха да повдигнат завесата, като разкриха плановете си за деветия Golf.

В случая интересът към представената само преди дни осма генерация се засилва и от факта, че тя разполага с иновационни технологии, но в същото време Volkswagen се насочва към масова електрификация на своите автомобили. Компанията дори създаде специално подразделение за тяхната разработка, като целта му е да се пребори с лидера в сегмента Tesla.

Един от ръководителите на отдела за разработка на двигатели във Volkswagen - Ларс Хентшел обаче беше категоричен, че следващо поколение на Golf ще има и то ще се предлага с двигатели с вътрешно горене. Пред Top Gear той заяви, че дори след 10 години компанията няма да е постигнала пълна електрификация на гамата си и ръководството е напълно наясно с това.

"Следващият Golf ще се появи през 2027-2029 г., като няма да може да мине без обичайните двигатели с вътрешно горене. Възможно е, всички те да бъдат електрифицирани по някакъв начин (най-вероятно ще бъдат хибриди), но със сигурност ще присъстват в гамата на модела", обясни Хентшел.

Снимка: Volkswagen